Een nieuwe website voor mijn salon, praktijk of huidinstituut, help waar begin ik?
Een nieuwe website voor mijn salon, praktijk of huidinstituut, help waar begin ik?

Overweeg je een nieuwe website te creëren of je bestaande site te vernieuwen? Het verkrijgen van informatie in dit proces kan overweldigend zijn! Temen als hosting, SEO en gebruiksvriendelijkheid vliegen je om de oren! Ons doel is om je te helpen aan een stijlvolle website die simpelweg voldoet aan jouw specifieke behoeften.

 

Het stappenplan voor een nieuwe website voor jouw schoonheidssalon, praktijk of huidinstituut.

Bij het ontwikkelen van een website starten we altijd met een gestructureerd stappenplan, beginnend met een strategiegesprek. Tijdens dit gesprek stellen wij jou essentiële vragen om het belangrijkste doel is van jouw website te bepalen. Daarnaast bespreken we natuurlijk jouw voorkeuren, hoe de website eruit moet komen te zien en wat de meest optimale indeling en structuur is. Daarnaast nemen we samen een aantal punten door.

1. De praktische kant van een nieuwe website

 • Heb je al een domeinnaam en website?
 • Waar staat die website ergens?
 • En als je een cms-pakket hebt, of je hebt bijvoorbeeld geknutseld met een page builder bij jouwweb of strato, hoe zit het dan met opzegtermijnen?

2. Terug naar de basis

 • Vertel eens wat over je bedrijf. Wat is je strategie, missie en visie?
 • Waarom moet er eigenlijk een website of -shop komen?
 • Welke functies zijn belangrijk om op je website te hebben?

3. De structuur en inhoud van jouw website

 • Hoe ziet jouw ideale website eruit?
 • Waar zoeken mensen naar, en hoe kun je dat op je site laten zien?
 • Denk even na over de opbouw van je website. Hoe kun je het lekker overzichtelijk maken wat je doet en waar mensen bij jou voor terechtkunnen?

4. Het visuele design van je nieuwe website

 • Een aantrekkelijke website maken is nog niet zo simpel. Je moet het praktische en het mooie zien te combineren. Gelukkig nemen wij dit voor jou uit handen, jij hoeft alleen maar aan te geven wat je mooi vindt.
 • Zorg ervoor dat je huisstijl meteen duidelijk is, zodat bezoekers snappen dat ze op de goede plek zijn. Stel je voor dat je een knalroze huisstijl hebt en je website bestaat uit aardetinten. Dan denken mensen misschien dat ze bij het verkeerde bedrijf zijn beland. Dat wil je niet.
 • Kijk eens naar andere websites die je mooi vindt. Misschien van een kledingmerk of een yogaschool bij jou in de buurt. Wat trekt je aan? Houd je van strak, vrouwelijk of juist van lekker simpel? Bedenk wat je aanspreekt in die sites.

5. Zoek een betrouwbare partner voor je nieuwe website

 • Iedereen kan zelf zijn haar knippen. De vraag is of je dat moet willen. Dat geldt ook voor het maken van een nieuwe website. Een goede website krijg je niet door tekst en plaatjes in te vullen in een template. Zoek een bureau dat bij jou past. 
 • Vraag om een vaste prijs die past bij jouw wensen.  Ook is het fijn om te weten wat het kost als je toch nog wijzigingen of extra’s wilt.
 • Check ook of de kosten inclusief of exclusief hosting en onderhoud zijn, of je huidige software gekoppeld kan worden, en of je socials geïntegreerd kunnen worden.

Hopelijk heb je nu een beetje een beeld van waar je aan moet denken bij het maken van een (nieuwe) website.

Mocht je toch nog met vragen zitten of wat advies willen, aarzel dan niet om me een berichtje te sturen. Wij helpen je graag op weg!

content marketeer

Bereik meer potentiële klanten en vergroot je online zichtbaarheid met een website die is afgestemd op de specifieke eisen van de schoonheids- en huidtherapiebranche.

Ben je op zoek naar een nieuwe website voor jouw schoonheidssalon of huidtherapiepraktijk? Ontdek de perfecte online oplossing voor jouw onderneming. Wij bieden professioneel webdesign, specifiek afgestemd op de unieke behoeften van de beautybranche.

Onze deskundige webdesigners begrijpen de nuances van de beautybranche en zorgen ervoor dat jouw nieuwe website niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook geoptimaliseerd is voor zoekmachines.

 

Meer blogs