Social beheer: Hoe werkt het uitbesteden van je socials?
Social beheer: Hoe werkt het uitbesteden van je socials?

Social media is de plek om jouw bedrijf eenvoudig in de picture te zetten en je bereik te vergroten.

Natuurlijk kost dit wel veel tijd en wat doorzettingsvermogen. Je wilt opvallen tussen de concurrenten.

Vind jij het lastig om elke keer weer met afwisselende content te komen? Misschien kunnen wij jou helpen doormiddel van Facebook en Instagram beheer. Hoe werkt het uitbesteden van je socials?

Wat houdt het uitbesteden van jouw socials in?

Social beheer houdt in dat je het creëren én plaatsen van foto’s/posts aan een ander overlaat. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over het zichtbaar blijven op social media (Instagram en Facebook in dit geval). Er wordt consequent content gedeeld op jouw Instagramfeed en Facebookpagina.

Wij zorgen voor stijlvolle posts, die jouw branding versterken. Uiteraard geheel in jouw huisstijl en Tone of Voice, passend bij jouw bedrijf en doelgroep.

Doordat wij ook logo’s en huisstijlen ontwerpen en websites maken kun je er ook voor kiezen om je gehele branding bij ons uit te besteden. Zo heb je alles in één lijn en een vast contactpersoon voor al je (online) marketinguitingen.

De voordelen van het uitbesteden van je socials

Waarom is het zo prettig om je socials aan ons over te laten?

Zoals eerder benoemd bespaart het jou tijd. Jij hoeft niet meer te stressen over wat je wanneer, hoelaat moet posten. Daarnaast zullen wij ervoor zorgen dat mensen je gaan herkennen door het verband tussen de posts die geheel passen bij jouw bedrijf. Hierdoor bouw jij een band op met je volgers. Verder blijft je content vernieuwend en persoonlijk. Altijd passend bij de producten of diensten die jij aanbiedt.

Wanneer je besluit om je socials aan ons uit te besteden zullen wij starten met een strategie gesprek waardoor jij precies weet wat het jou op zou leveren. Zelf zal jij dan ook meer te weten komen over social media.

Lianne van Houtum met een laptop

Hoe zit het met pinterest?

Bij ons houdt social media beheer in dat je Facebook en Instagram aan ons over laat. Hier zit Pinterest niet bij in. Wil jij je pinterest laten beheren door iemand? Wij werken samen met een expert op dit gebied die jou hier verder mee kan helpen.

Hoe werkt het uitbesteden van je socials?

Hoe werkt het uitbesteden van je socials? Een strategie gesprek is de eerste stap. Tijdens dit gesprek zullen we samen kijken naar de doelstellingen en stippelen we de route uit. Vervolgens zullen wij hiermee aan de slag gaan en beginnen met het ontwerpen van de eerste 12 posts. Dit voorstel zullen we samen doornemen en beoordelen. Wanneer we beide akkoord zijn maken wij maandelijks een social content voorstel. Wij zullen bij de contentkalender inspelen op de seizoenen en eventuele acties, nieuwe producten/diensten en andere vernieuwingen.

Wij zullen ook de statistieken bijhouden en aan je voorleggen. Hierdoor houden we bij of we op de juiste route zitten.

Wil jij vervolgens je bereik nog meer vergroten? Dan kunnen wij je ook een voorstel bieden qua advertenties. Socials advertising is voor veel van onze klanten een goede aanvullende dienst waar zij veel omzet uithalen. 

Vind je het spannend je socials uit handen te geven?

Jij zult altijd de controle hebben over wat er geplaatst wordt op jouw Facebook en Instagram. Wij zullen maandelijks toestemming vragen of de content planning naar wens is en zo niet, passen wij het aan. Daarnaast is het aan jou de keuze of je wekelijks, dagelijks of misschien om de dag te posten. Hierbij zullen wij je een advies geven die aansluit op de doelstelling. Natuurlijk heb jij zelf altijd toegang tot je eigen account en zul jij zelf nog steeds berichten beantwoorden.

Wat kost social beheer?

Na dit gelezen te hebben vraag jij je waarschijnlijk af: Wat zijn de kosten van Facebook en Instagram beheer? Dit is totaal afhankelijk of je deze socials helemaal uit wil besteden of gedeeltelijk. De verschillende opties die je eerder voorbij hebt zien komen zijn bijvoorbeeld het inplannen, de captions erbij schrijven, de hoeveelheid posts per maand, enzovoort…

Afhankelijk daarvan berekenen wij een prijs. Meestal komt deze tussen de 250-400 euro.

Wil jij je tijd dus liever steken in andere dingen en ben je enthousiast geworden over de social beheer? Vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan.  Wij helpen je graag verder!

En vergeet niet een kijkje op onze instagramfeed te nemen!

Meer blogs