Een nieuwe website voor je schoonheidssalon

Wat je moet weten

Wij maken websites en webshops voor schoonheidssalons en merken in de beautybranche. Wanneer je een nieuwe website voor je schoonheidssalon wil laten maken heb je vaak vragen. Wij hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Veelgestelde vragen over webdesign voor schoonheidssalons

Hoe gaat het in zijn werk als ik een website of webshop voor mijn beautysalon wil laten maken?

Wanneer je een beautysalon of onderneming in de beautybranche hebt is het belangrijk dat je website aansluit bij de beleving van  je merk of salon. Klantbeleving start namelijk al bij de (eerste) online kennismaking. Daardoor is je website een belangrijk onderdeel in het beslisproces en wil je deze zo optimaal mogelijk inrichten. 

Doordat wij ons specifiek op de beautybranche richten hebben wij veel ervaring opgedaan in deze sector en veel kennis van de markt. Deze zetten we dan ook graag in om een stijlvolle website en/of -shop te ontwerpen, die volledig aansluit op jouw bedrijf.

Ik ben niet technisch, kan ik dan toch mijn website en webshop zelf beheren?

Zoals je misschien al gelezen hebt zorgen wij dat je website en/of webshop zo wordt ingericht dat je deze eenvoudig zelf kunt beheren. We sturen bij het afronden van de website een uitgebreide handleiding mee hoe je dit kunt doen. Heb je hier echter geen tijd voor of wil je het om een andere reden graag aan ons overlaten? Geen probleem, dat doen we natuurlijk graag voor je. 

Wat zijn belangrijke aspecten aan een webdesign voor een schoonheidssalon?

Voor een website in de beautybranche zijn weer andere zaken belangrijk dan voor bijvoorbeeld een website voor een autodealer. Maar ook is de ene salon de andere niet en is het dus zaak om jouw website zo goed mogelijk bij jouw bedrijf te laten passen. Heb je bijvoorbeeld een jonge doelgroep die op zoek is naar huidverbetering? Dan stemmen we je website hier op af. Heb je en prachtige PMU salon en wil je van de vele telefoontjes af? Dan zorgen wij voor een goede Q&A pagina en een whatsapp koppeling. Richt je je met name op productadvies en -verkoop, dan zorgen we dat de shop vooral opvalt. Trek je veel klanten vanuit jouw regio? Dan richten wij ons daarop. 

Kunnen jullie ook de teksten/fotografie/content leveren voor mijn salonwebsite?

De content van een website is minstens zou belangrijk als het design. Sterker nog, een goede website is bestaat uit goede content. We helpen en adviseren je daarom graag op dit gebied. Is tekst schrijven bijvoorbeeld niet je sterkste punt? Wij vertalen graag jouw verhaal naar een krachtige tekst. 

Foto’s zijn een ander heel belangrijk onderdeel van een website. Beelden zijn niet alleen informatief, maar ze geven vaak een indruk van een bepaalde professionaliteit. Ook kun je hiermee goed de sfeer van je salon weergeven. Vanzelfsprekend werken wij met professioneel fotografen die ervaring hebben op dit gebied. We stellen hen graag aan je voor. Uiteraard kun je de beeldbank die zij voor je aanleggen ook direct inzetten voor je socials en andere doeleinden om zo een eenduidige visuele branding te creëren voor je salon of merk. 

Voor mijn schoonheidssalon maak ik gebruik van een afsprakensysteem of wil dit gaan gebruiken, kan dat aan mijn website gekoppeld worden?

De content van een website is minstens zou belangrijk als het design. Sterker nog, een goede website is bestaat uit goede content. We helpen en adviseren je daarom graag op dit gebied. Is tekst schrijven bijvoorbeeld niet je sterkste punt? Wij vertalen graag jouw verhaal naar een krachtige tekst. 

Foto’s zijn een ander heel belangrijk onderdeel van een website.  Beelden zijn niet alleen informatief, maar ze geven vaak een indruk van een bepaalde professionaliteit. Ook kun je hiermee goed de sfeer van je salon weergeven. Wil je voor je beautysalon een website laten maken maar beschik je niet over goede foto’s? Wij werken met professioneel fotografen die ervaring hebben op dit gebied. We stellen hen graag aan je voor. 

Ik heb al een website, hoe werkt het als ik een nieuwe website wil laten maken voor mijn schoonheidssalon?

Simpel, we bouwen de nieuwe website op een andere domeinnaam (www.domein.nl) en houden jouw huidige website online totdat de nieuwe helemaal afgerond is. Dan verhuizen we de nieuwe website naar jouw domein en ben je zo kort mogelijk offline, vaak maar een paar minuten. 

Om je opgedane Google scores zo goed mogelijk te behouden is het soms nodig je huidige pagina’s door te verwijzen naar de nieuwe. Ook dit zullen wij voor je regelen. 

Ik heb geen duidelijke huisstijl of ik ben niet tevreden over mijn huidige visuele branding. Kan ik dan wel een website laten maken voor mijn schoonheidssalon?

In principe kunnen we ook website bouwen zonder dat er een bestaande huisstijl is. Maar het is niet ideaal. We raden daarom aan dit éérst aan te pakken. De basis van je visuele branding is immers je huisstijl. Gelukkig kunnen wij je hier ook mee van dienst zijn en een logo en huisstijl voor je ontwikkelen. 

Website topknappertje webdesign by bureau van houtum

Onderhoud van mijn website

Updates en wijzigingen

Voor WordPress zijn er veel plug-ins en thema’s beschikbaar. Zowel WordPress zelf als deze aanvullingen worden regelmatig verbeterd. Het is belangrijk voor de werking en veiligheid van je website of webshop om deze eens in de zoveel tijd te updaten. Zo zorg je dat je website veilig blijft en goed functioneert. 

Buiten dat heb je wellicht eens in de zoveel tijd (maandelijks of misschien wel wekelijks) zelf wijzigingen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw productaanbod, foto’s en thema’s passend bij het seizoen of acties/sales die doorgevoerd moeten worden. Wij voeren deze graag voor je door. 

Samen overleggen we hoe vaak een update of onderhoud gewenst is en maken aan de hand daarvan een offerte.

Neem contact op

of vraag een offerte aan

Contactgegevens